سایتSPOX آلمان روز گذشته در گزارشی در خصوص «علی کریمی» با وجود اعتراف به درخشش این بازیکن در بایرنمونیخ سعی کرده او را بازیکنی متوسط معرفی کند.
SPOX در گزارش خود نوشت: «فلیکس ماگات» دو بار علی کریمی را به رقابتهای بوندسلیگا آورد و این نگاهی است به زندگی حرفهای بازیکنی که شاید هرگز به اروپا نمیآمد.
در سال ٢٠٠۴ تیمملی آلمان تحت هدایت «یورگن کلینزمن» در دیداری خیرخواهانه مقابل صد و ده هزار نفر در استادیوم آزادی مقابل تیمملی ایران به میدان رفت. با وجود موقعیتهای خوب گلزنی برای ایران، تیمملی آلمان به پیروزی ٢ بر صفر دست یافت اما آنچه جدای از این دیدار توجه پیشاهنگان فوتبال را جلب کرد، کشف بازیکنی بود که امید میرفت الماس نتراشیدهای باشد که هنوز مورد توجه باشگاههای دیگر قرار نگرفته است.
البته علی کریمی در آن زمان در فوتبال آسیا به طور کامل شناخته شده بود و در همان سال به عنوان مرد فوتبال آسیا انتخاب شده بود. کریمی ٩٠ دقیقه مقابل آلمان با دریبل و مهارت و دید عالی توجهها را به خود جلب کرد و سپس به عنوان بهترین بازیکن میدان انتخاب شد و این تصور پیش آمد که او میتواند در فوتبال بینالمللی نیز یک ستاره باشد، فکری که برای فلیکس ماگات پیش آمد و کریمی در فهرست او قرار گرفت و در کمتر از یک سال بعد برای فصل ٢٠٠۶-٢٠٠۵ کریمی به بایرن آمد.
ادامه سیاست بایرن در آمریکا و چین اینبار به امید فروش پیراهن در ایران دنبال شد و پس از «علی دایی» و «وحید هاشمیان»، نوبت به علی کریمی رسید. سرانجام کریمی ۲۶ ساله به عنوان بازیکن آزاد از الاهلی دبی به بایرنمونیخ رکورددار قهرمانی آلمان آمد. بازیکنی که به عنوان بزرگترین استعداد کشور خود با وجود داشتن چندین پیشنهاد اروپایی، بازی در صحرای امارات را انتخاب کرده بود. رازی که طرفداران فوتبال ایران میدانستند این بود که علی کریمی برای تمرین کردن تنبل بود و تعجبی نداشت که او فوتبال امارات را زیر آفتاب گرم و نرم این کشور انتخاب کند. تعجبآور این بود که ماگات قصد داشت به سرعت کریمی را وارد سیستم تیم کند، تقاضایی که خیلی زود خواسته ٩٩ درصد از طرفداران بایرن نیز شد اما کارشناسان معتقد بودند ابتدا باید وضعیت بدنی کریمی به حد ایدهآل میرسید.
با این حال در فصل اول حضور در بایرن، کریمی با بیست و پنج حضور خیلی موفق بود و در ٢٠ بازی در بوندسلیگا ٢ گل و در سه حضور در لیگ قهرمانان اروپا، یک گل برای این تیم زد. از قضا کریمی در آخرین دیدار این فصل خود برای بایرن مقابل آثمیلان در مرحله حذفی لیگ قهرمانان اروپا به میدان رفت و با همین بازی تعداد دیدارهای او برای بایرن به بیست و پنج بازی رسید و قرارداد او برای فصل بعد اتوماتیکوار تمدید شد، اما در فصل دوم حضور در بایرن، کریمی سیزده حضور پراکنده در بوندسلیگا و دو حضور کوتاه در لیگ قهرمانان را تجربه کرد که این تعداد بازی برای تمدید قرارداد اتوماتیک او کافی نبود.
بازیکنی از تیمی صحرایی در فوتبال آسیا در لیست آرزوهای ماگات قرار گرفت، طی دو سال حضور در بایرنمونیخ کمتر از یک سال درخشید، در فصل اول دو قهرمانی با بایرن به دست آورد و در فصل دوم مصدوم شد، اما در زمان جابهجایی انتظار میرفت او را در تیم دیگری از بوندسلیگا یا تیم اروپایی دیگر یا تیمی که دستکم در یورولیگ بازی کند ببینیم، اما او باز هم راه صحرا را در پیش گرفت و اینبار به فوتبال قطر رفت و به بازی در قطر و ایران ادامه داد تا تماس شگفتانگیز دیگری دریافت کرد. در سال ٢٠١١ علی کریمی ٣٢ساله بود، در این هنگام باشگاه شالکه تحت هدایت ماگات خواهان جذب او شد و ماگات اینبار کریمی را به عنوان نجاتدهنده به گلزنکرشن آورد.
آمدن کریمی به بایرن به عنوان ستاره فوتبال آسیا و حتا یک بازیکن متوسط در بایرن توجیهپذیر بود، اما آمدنش به شالکه به هیچوجه، جایی که او طی ۴ ماه حضور کلی ناآرامی را تجربه کرد و در حالی که به عنوان یک ناجی برای دومین بار به بوندسلیگا آمده بود، به طور کامل ناامیدکننده ظاهر شد و به این ترتیب داستان علی کریمی به پایان رسید و دیگر صد و ده هزار نفر برای دریبلهای او فریاد نمیزنند وقتی که او به عنوان بهترین بازیکن زمین انتخاب میشود، کریمی دیگر بهترین بازیکن آسیا نشد و دیگر هیچ تیم بزرگ اروپایی او را نخواست، علی در هواپیما نشست و فوتبال اروپا را ترک کرد، بازیکنی که همیشه فوتبال دنج صحرا را به تلاش در اروپا ترجیح داد و اگر چه در آسیا معتقدند که این افسانه ایرانی به عنوان مارادونای ایران توانایی بازی در هر تیمی در دنیا را داشته اما برای طرفداران آلمانی او فقط یک بازیکن متوسط در تاریخ بوندسلیگا بوده است.