کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز پنج‌شنبه بیست و سوم ژوئیه توافق اتمی ایران تشکیل جلسه داده که در این جلسه جان کری، وزیر امور خارجه، ارنست مونیز، وزیر انرژی و جیکوب لو، وزیر دارایی آمریکا به سوال‌های سناتورها درباره توافق اتمی با ایران پاسخ می‌دهند.
بنابه گزارش رسانه‌های خبری، در این جلسه جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا، با دفاع مجدد از توافق هسته‌ای با ایران ضمن بیان این مطلب که در آغاز مذاکرات، جمهوری اسلامی مواد کافی برای ساخت ۱۰ تا ۱۲ بمب اتمی را داشت، اظهار کرد که ایالات متحده از آغاز گفت‌وگوها به دنبال دستیابی به یک توافق خوب بود و حالا چنین توافقی را به دست آورده است.

sana
براساس گزارش‌ها، در جلسه روز پنج‌شنبه سنای آمریکا، سناتورهای منتقد توافق با لحن و عباراتی تند سیاست دولت باراک اوباما در مذاکرات با ایران را زیر سوال بردند و وزرای آقای اوباما هم از این توافق دفاع کردند.
سناتور باب کروکر، رییس جمهوری‌خواه کمیته، در آغاز جلسه به جان کری گفت که او به شکلی تخصصی مسیر را برای رسیدن ایران به سلاح هسته‌ای هموار کرده است که وزیر امور خارجه آمریکا با تاکید بر اینکه این توافق، راه‌های فرار ایران به سوی دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را می‌بندد، به حضور پنج قدرت دیگر جهانی و نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات اشاره کرد و خطاب به اعضای کمیته روابط خارجی سنا گفت: «آن‌ها احمق نیستند، کارشناس‌اند».
آقای کری با رد اتهامات سناتورهای جمهوری‌خواه و به ویژه آقای کورکر که گفته بود، وزیر امور خارجه آمریکا توسط ایرانی‌ها «سرکیسه» شده است گفت: در ابتدای مذاکرات، ایران مواد کافی برای ساخت ۱۰ تا ۱۲ بمب را داشت در حالی که هم‌اکنون تعهد داده که ۹۸ درصد ذخایر اورانیوم غنی شده خود را نابود می‌کند، دو سوم سانتریفوژهایش را از کار می‌اندازد، ساختار راکتور آب سنگین اراک را تغییر می‌دهد و پروتکل الحاقی را اجرا می‌کند.
وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا همچنین گفت که در آغاز مذاکرات، جمهوری اسلامی اورانیوم را تا سقف ۲۰ درصد و آن هم در تاسیسات مدفون در زیر زمین غنی‌سازی می‌کرد اما اکنون تعهد داده که این کار را نمی‌کند.
آقای کری در عین حال تصریح کرد که ایران قابلیت تولید تسلیحات هسته‌ای را دارد و این دانش با بمباران نابود نمی‌شود.

وزیر امور خارجه آمریکا با بیان این‌که دولت آمریکا به دنبال تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای ایران نبوده و تنها می‌خواسته مانع از رسیدن ایران به سلاح اتمی شود. او گفت: تسلیم کامل ایران خیال خام است.
کنگره آمریکا دو ماه فرصت دارد تا توافق هسته‌ای با ایران را بررسی کند. جمهوری‌خواهان در کنگره، هم در مجلس نمایندگان و هم مجلس سنا، اکثریت را دارند و بسیاری از آنان در انتقاد از توافق اخیر سخن گفته‌اند.
کنگره می‌تواند این توافق را رد کند، اما باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا این اختیار را دارد که تصمیم کنگره را وتو کند.